Re-integratie ‘boost’

Een re-integratie boost, wat is het en wanneer inzetten?

Er zijn veel mensen die ‘vast’ lopen in de re-integratie, ongetwijfeld herken je (een van) de volgende situaties.

Mensen die vaker tegen dingen aanlopen in een team of op een afdeling of op hun werkplek.
Er zijn genoeg mensen die vaker tegen mentale klachten aanlopen, t gevoel dat het hun allemaal wat overkomt. Het re-integreren wil maar niet echt lukken.
Voor de persoon die in spoor 2 moet zoeken naar ander passend werk, maar het lastig vindt om weer vooruit te kijken. Voor die persoon waar nog kansen zijn in spoor 1, maar iemand even wat hulp nodig heeft om weer overzicht te krijgen.  Voor hem of haar die graag weer vooruit wil kijken, maar hulp nodig heeft om dit te kunnen doen. Voor die werkgever die hun personeel wil helpen om maximaal in hun kracht te functioneren. Voor die werknemer die uit elkaar gaat met de werkgever maar wat hulp wil met hoe nu verder.

Het traject is in samenwerking ontwikkeld met een officiële psycholoog welke veel ervaring heeft in de re-integratie wereld, mevrouw S. van Oosten.
Het traject is gericht op het geven van inzichten aan de cliënt o.a. in eventuele gekwetste stukken in zichzelf (gebaseerd op BMR therapie), informatievoorziening over energiebalans, inzichten in persoonskenmerken gericht op de comfortzone (bijvoorbeeld in verhouding tot de werkplek of het team) en empower oefeningen. Daarnaast hulp bij het maken van plannen op basis van oplossingsgericht coachen. Het traject zal aangepast worden aan de behoeftes van een cliënt, maar bovenstaande onderdelen zijn de rode draad in dit traject.

Het traject duurt ongeveer 5 weken en wordt vaak afgesloten met een 3 gesprek waarin de werkgever ook betrokken wordt in het proces. Uit eindelijk met het doel dat een werknemer zich weer sterk genoeg voelt om in actie te komen. Dat iemand inzichten heeft in situaties. Dat iemand zich weer krachtiger voelt en weer vooruit durft te kijken. Heeft bovenstaande je interesse gewekt? Zoek dan vrijblijvend contact met me dan kunnen we samen bekijken welke meerwaarde het traject voor je werknemer kan hebben. 

Stepup4You.nl

De weergave is te klein om de site te tonen. Bekijk deze website a.u.b. op een ander apparaat.
Contact

Jantine Tuiten
  Aengwirderweg 90
  8459 BP Luinjeberd
 Whatsapp
 06-5397 3358